Appelsinsild

Appelsinsild
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Man trenger ikke tenke tradisjonelt når man skal lage sild. Det finnes mange friske og gode smaker som passer til sild, så hvorfor ikke prøve denne oppskriften med appelsin? 

Ingredienser

-
+

4 stk  kryddersildfilet
4 dl  vann
1,5 dl  sukker
2 dl  eplecidereddik
1 stk  appelsin
3 ss  mandler

Saus

1 stk  appelsin
3 ss  appelsinjuice
1 stk  lime
1 dl  majones, lett
1 dl  lettrømme 10%

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Smak på sildefiletene og legg dem i melk eller vann et par timer dersom de er for salte.
  • Kok opp vann og sukker, avkjøl, og tilsett eddik. Legg sildefiletene i eddiklaken og la de ligge over natten i kjøleskap.
  • Tørk sildefiletene og skjær dem i biter.
  • Skrell appelsin og del den i biter. Grovhakk mandlene og rist på tørr panne.

Saus

  • Riv skall av appelsin og press saften av den og lime.
  • Bland lettmajones og lettrømme sammen med saft av appelsin og lime.
  • Smak til med appelsinskall og ev. mer saft av appelsin eller lime.
  • Legg sild, appelsinbiter og mandler lagvis i et glass eller krukke.
  • Hell over sausen og legg på lokk.
  • Silden bør trekke noen timer i kjøleskap før den spises. 

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.