Asiatisk torskeform

Asiatisk torskeform, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
10

    10 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften kan fort bli en favoritt for både store og små. Den kan lages som gryte eller stekes i form i stekeovnen. 

Ingredienser


800 g  torskefilet, uten skinn og bein
0,5 ts  salt
1 stk  purre
1 stk  paprika, rød
2 ss  olje
1,5 dl  matfløte
1 terning  fiskebuljong
2 dl  kokosmelk
2,5 ts  curry paste, rød

Salat

0,5 stk  isbergsalat
10 stk  reddik
1 stk  eple

Tilbehør

4 dl  ris, fullkorn

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torsken i serveringsstykker og dryss over salt.
  • Kok risen etter anvisning på pakken.
  • Vask, rens og skjær purre og paprika i biter, og surr i olje til purren er myk.
  • Ha i matfløte, smuldre fiskebuljongterningen over, rør forsiktig og kok opp.
  • Rør inn kokosmelk og curry paste og kok opp.
  • Ha torskestykkene i kasserollen, legg på lokk og la det trekke i ca. 5 minutter til fisken er ferdig. Hvis du lager en stor porsjon kan saus, grønnsaker og fisk legges i en ildfast form og stekes i ovnen i noen minutter.

Salat

  • Rens og vask isbergsalaten og skjær i strimler.
  • Rens reddiker og skjær i tynne skiver.
  • Vask og skjær eplet i små biter.

Server torskeformen med ris og salat ved siden av.