Skip to main content

Asiatisk torskeform

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften kan fort bli en favoritt blant både store og små. Den kan lages som gryte eller stekes i form i stekeovnen.

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

600 g torskefilet
½ ts salt
½ purre
1 stk paprika, rød
2 ss olje
1 dl matfløte
½ terning fiskebuljong
2 dl kokosmelk
2 ts red curry paste

Salat
½ stk isbergsalat
6 stk reddik
1 stk lite eple

Tilbehør
4 dl ris, fullkorn

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180°C.
  2. Fjern skinn og bein fra torskefileten hvis nødvendig. Del fisken i serveringsstykker og dryss over salt. Legg fisken i en ildfast form.
  3. Kok ris etter anvisning på pakken.
  4. Vask, rens og skjær purre og paprika i biter, og surr i olje til purren er myk.
  5. Ha i matfløte, smuldre fiskebuljongterningen over, rør forsiktig og kok opp.
  6. Rør inn kokosmelk og red curry paste og kok opp.
  7. Hell saus og grønnsaker over fisken. Stekes i 8-10 minutter til fisken er ferdig.

Salat

  1. Rens og vask isbergsalat og skjær i strimler.
  2. Rens reddik og skjær i tynne skiver.
  3. Vask og skjær eple i små biter.

Server torskeformen med ris og salat ved siden av.

Tips: Retten kan også tilberedes i en stekepanne med høye kanter. Legg da fiskestykkene i sausen, legg på lokk og la trekke i ca. 5 minutter til fisken er ferdig.

Allergener: Fisk, melk. Currypaste kan inneholde soya, sennep og gluten og kan ha spor av nøtter, peanøtter og sesam. Buljong kan inneholde fisk, gluten (bygg) og kan ha spor av egg, soyabønner, melk, selleri.