Barnas fiskegrateng

Studio Dreyer-Hensley
  • 
10

    10 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften på fiskegrateng med makaroni kan fort bli en suksess blant barna. Server gjerne med råkost og kokte poteter.

Ingredienser


800 g  torskefilet, uten skinn og bein
3 dl  makaroni
3 stk  vårløk
5 ss  margarin, flytende
5 ss  hvetemel
6 dl  melk
3 stk  egg
0,5 ts  salt
0,25 ts  muskat, malt
1 dl  griljermel

Råkost

4 stk  gulrot
0,25 stk  brokkoli
3 ss  sitronsaft
2 ss  vann
1 ss  olivenolje
0,5 ts  sukker

Tilbehør

   potet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Kok makaroni etter anvisning på pakken.
  • Skjær fisken i terninger på ca. 3 cm.
  • Vask, rens og skjær vårløk i tynne ringer. 
  • Varm opp flytende margarin i en kasserolle og rør inn hvetemelet.
  • Spe med melk mens du rører hele tiden til sausen tykner. La sausen småkoke noen minutter.
  • Avkjøl sausen litt, skill eggene og rør inn eggeplommene. 
  • Smak til med salt og muskat.
  • Vend inn fiskebiter, kokt makaroni og vårløk.
  • Pisk eggehvitene til stivt skum og vend forsiktig inn.
  • Ha blandingen over i en smurt ildfast form, glatt ut toppen og dryss over griljermel.
  • Stek gratengen midt i stekeovnen i 40-50 minutter.

Råkost

  • Vask, rens og riv gulrøttene på et rivjern.
  • Vask og rens brokkolien. Skjær toppene av brokkolibukettene slik at du får mange små buketter. Bland brokkoli og revet gulrot.
  • Bland sitronsaft, vann, olivenolje og sukker. Hell dressingen over råkosten.

Server fiskegratengen med råkost og kokte poteter.