Skip to main content

Barnas fiskegrateng

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften på fiskegrateng med makaroni kan fort bli en suksess blant barna. Server gjerne med råkost og kokte poteter.

40-60 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

600 g torskefilet
2 dl makaroni, fullkorn
2 stk vårløk
3 ss margarin, flytende
3 ss hvetemel
4 dl melk
2 stk egg
½ ts salt
¼ ts muskat, malt
1 dl griljermel

Råkost
2 stk gulrot
¼ stk brokkoli
3 ss sitronsaft
2 ss vann
1 ss olivenolje
½ ts sukker

Tilbehør
potet

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180°C.
  2. Kok makaroni etter anvisning på pakken.
  3. Fjern skinn og bein fra torskefileten hvis nødvendig. Del fisken i terninger på ca. 3 cm.
  4. Vask, rens og skjær vårløk i tynne ringer.
  5. Varm opp flytende margarin i en kasserolle og rør inn hvetemel.
  6. Spe med melk mens du rører hele tiden til sausen tykner. La sausen småkoke i noen minutter.
  7. Avkjøl sausen litt. Skill egg og rør inn eggeplommer.
  8. Smak til med salt og muskat.
  9. Vend inn fiskebiter, kokt makaroni og vårløk.
  10. Pisk eggehviter til stivt skum og vend forsiktig inn.
  11. Ha blandingen over i en smurt ildfast form, glatt ut toppen og dryss over griljermel.
  12. Stek gratengen midt i stekeovnen i 40-50 minutter.

Råkost

  1. Vask, skrell og riv gulrot på et rivjern.
  2. Vask og rens brokkoli. Skjær toppene av brokkolibukettene slik at du får mange små buketter. Bland brokkoli og revet gulrot.
  3. Bland sitronsaft, vann, olivenolje og sukker. Hell dressingen over råkosten.

Server fiskegratengen med råkost og kokte poteter.

Tips

Her kan du gjerne bruke fryst torskefilet. Andre typer fisk kan også brukes.
Tilsett gjerne frosne erter i gratengen før du har blandingen over i ildfast form.