Berg skoles fisk i ris

Berg skoles fisk i ris, Fotograf: Simen G. Fangel
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Simen G. Fangel

Fisk i ris er en spennende oppskrift med laks, ris og masse deilige grønnsaker. Dette er Berg skoles bidrag til #kokkesprell2017.

Ingredienser


500 g  laksefilet
3 dl  ris
0,5 stk  brokkoli
3 stk  gulrot
2 ss  olje
2 dl  erter, fryst
3 stk  egg
0,5 dl  soyasaus
0,5 ts  pepper
1 ts  hvitløkskrydder

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Kok risen etter anvisning på pakken, la den kjøle seg mens du ordner det andre.
  • Del laksen i små terninger, legg laksen i en bolle og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskap.
  • Del brokkoli i små buketter og gulrøtter i små terninger.
  • Stek brokkoli og gulrøtter til de er myke i litt olje. Ha i erter og ris, stek dette litt.                      
  • Visp eggene lett sammen. Tilsett egg etter at risen er gyllen, og til slutt fisken.  Hell over soyasaus og krydder.
  • Ta lokk på stekepanna, ikke rør så mye, lokket må ligge der i 5-10 min.

Bland lett sammen og server.