Dampede blåskjell med hvitløk og chili

Dampede blåskjell med hvitløk og chili, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Dampede blåskjell er godt, og med hvitløk og chili blir det enda bedre. I denne oppskriften er de dampet i eplejuice og lime, så her er det mange smaker.

Ingredienser

-
+

1 kg  blåskjell
2 stk  sjalottløk
3 fedd  hvitløk
1 kvist  persille, frisk
1 stk  chili, rød
2 ss  olje
0,5 stk  lime
2 dl  eplejuice

Tilbehør

   brød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Vask og rens sjalottløk, hvitløk, persille og chili.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og persille, og skjær chili i tynne skiver.
  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
  • Kast skjell som ikke lukker seg.
  • Surr sjalottløk, hvitløk og chili i olje i en kasserolle til løken er myk, men ikke brun.
  • Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 4 minutter.
  • Når skjellene har åpnet seg, har du i hakket persille, saften av lime og eplejuice, og gir det hele et oppkok.

Server blåskjellene med brød ved siden av.