Ekspress fiskesuppe

Ekspress fiskesuppe, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften egner seg godt på tur, og er en favoritt blant barna. Alt klargjøres på forhånd, og både sei, torsk og hyse egner seg i suppen.

Ingredienser

-
+

400 g  seifilet, uten skinn og bein
1 stk  potet, melet type
1 skive  sellerirot
1 stk  gulrot
0,25 stk  purre
1 ss  margarin, flytende
1 ts  karri
0,25 ts  kajennepepper
0,5 ts  gurkemeie
9 dl  vann
1 terning  fiskebuljong
1 dl  matfløte
   salt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær fisken i terninger på ca. 2 cm.
  • Vask og rens grønnsakene.
  • Riv potet, sellerirot og gulrot på den groveste på et rivjern.
  • Skjær purre i tynne ringer.
  • Varm margarinen i en kjele, og surr potet, sellerirot, karri, kajennepepper og gurkemeie i noen minutter.
  • Tilsett vann og buljongterning, la suppen koke opp og koke i 5 minutter.
  • Rør kraftig i suppen så poteten går i stykker, da blir suppen tykkere.
  • Tilsett fisk, gulrot og purre, og gi suppen et nytt oppkok.
  • Ha i matfløte, varm opp og smak til med krydder og litt salt.

Server straks.

Tips: Denne oppskriften er uten egg, skalldyr og nøtter. Les innholdsdeklarasjonen på buljongterningen nøye og velg en uten gluten, da er oppskriften også glutenfri.