Fargerik fiskeform

Fargerik fiskeform, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
10

    10 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Prøv oppskriften på denne fargerike fiskeformen med deilige rotgrønnsaker og kokte poteter - den vil garantert falle i smak hos både store og små. 

Ingredienser


400 g  torskefilet, uten skinn og bein
400 g  laksefilet, uten skinn og bein
2 stk  gulrot
0,25 stk  kålrot
1 stk  persillerot
0,25 stk  sellerirot
1 stk  søtpotet
1 stk  purre
2 ss  olivenolje
2 ss  sitronsaft
1 pose  fiskesaus

Tilbehør

10 stk  potet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær fisken i terninger på 4 cm.
  • Vask, rens og skrell alle rotgrønnsakene. Del dem i små terninger.
  • Vask og rens purren og skjær den i tynne ringer.
  • Kok opp vann i en kasserolle og ha i grønnsakene når vannet fosskoker. La grønnsakene være i vannet i 1 minutt. Ta grønnsakene ut av kasserollen og legg dem i en ildfast form.
  • Ha olivenolje og sitronsaft over grønnsakene.
  • Lag fiskesausen etter anvisning på pakken.
  • Legg fisketerningene over grønnsakene og hell sausen over til slutt.
  • Stek fiskeformen i stekeovnen i 12–15 minutter.

Server fiskeformen med kokte poteter.