Skip to main content

Fargerik fiskeform

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Denne fargerike fiskeformen med deilige rotgrønnsaker og kokte poteter vil garantert falle i smak hos både store og små. 

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

300 g torskefilet
300 g laksefilet
1 stk gulrot
¼ stk kålrot
1 stk persillerot
¼ stk sellerirot
½ stk søtpotet
½ stk purre
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1 pose fiskesaus

Tilbehør
8 stk potet

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Skjær fisken i terninger på 4 cm.
  3. Vask, rens og skrell alle rotgrønnsakene. Del dem i små terninger.
  4. Vask og rens purren og skjær den i tynne ringer.
  5. Kok opp vann i en kasserolle og ha i grønnsakene når vannet fosskoker. La grønnsakene være i vannet i 1 minutt. Ta grønnsakene ut av kasserollen og legg dem i en ildfast form.
  6. Ha olivenolje og sitronsaft over grønnsakene.
  7. Lag fiskesausen etter anvisning på pakken.
  8. Legg fisketerningene over grønnsakene og hell sausen over til slutt.
  9. Stek fiskeformen i stekeovnen i 12–15 minutter.

Server fiskeformen med kokte poteter.