Fiskeboller i karrisaus

Fiskeboller i karrisaus
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Fiskeboller er en norsk tradisjonsrett som har vært vanlig hverdagsmat gjennom flere generasjoner. Denne retten er rask å lage, god å spise og gir energi i en travel hverdag.

Ingredienser

-
+

500 g  fiskeboller

Karrisaus

2 ss  margarin, flytende
2 ts  karri
3 ss  hvetemel
1 dl  fiskebollekraft
4 dl  lettmelk
   salt og pepper

Tilbehør

   potet
   gulrot

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Ha flytende margarin i en kasserolle.
  • Rør inn karri og hvetemelet. 
  • Tilsett kraft fra fiskebollene og melk, litt om gangen og kok opp til det blir en jevn og glatt saus.
  • La sausen koke 1-2 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Ha i fiskebollene og la dem bli varme i sausen, ca. 5 minutter.

Server fiskeboller med kokt potet og gulrot.