Fiskebollesuppe

Fiskebollesuppe, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
10

    10 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Klassikeren fiskeboller i hvitsaus er en favoritt blant de minste, og kan lett lages til mange. Denne oppskriften er i tillegg tilsatt eple, gulrot og sukkererter. 

Ingredienser


500 g  fiskeboller
2 stk  sjalottløk
4 ss  margarin, flytende
1 ts  karri
3 ss  hvetemel
7,5 dl  vann
3 stk  gulrot
1 stk  eple, grønt
1,5 dl  matfløte
15 stk  sukkererter
   salt

Tilbehør

   potet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Rens og finhakk sjalottløken.
  • Surr løken i flytende margarin i en kasserolle. Tilsett karri og la det surre i 2–3 minutter.
  • Dryss over hvetemel og bland godt. Spe med vann/fiskebollekraft, og rør til du har en jevn suppe uten klumper.
  • La suppen småkoke i noen minutter. Ønskes en helt jevn suppe, kan løken moses med stavmikser.
  • Vask og rens gulrøttene og skjær dem i små terninger (på størrelse med erter).
  • Vask og rens eplet og skjær det i små terninger.
  • Ha gulrotterninger i suppen og la det koke i 2–3 minutter.
  • Ha i eplebitene og gi suppen et nytt oppkok.
  • Ha i matfløte og fiskeboller, og la det trekke til suppen er varm.
  • Skjær sukkerertene i tynne strimler, og dryss disse over suppen rett før servering.
  • Smak til med litt salt og karri.

Server suppen med kokte poteter.

Tips: Server gjerne suppen sammen med moste kokte poteter til de aller minste barna. Da får suppen en fin tykkelse som gjør den enkel å spise for de minste. Du kan også bruke vanlige fiskeboller, men del dem da i mindre biter før
du tilsetter dem i suppen.