Fiskegryte med laks og grønnsaker

Fiskegryte med laks og grønnsaker, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften på fiskegryte er smakfull og lett å lage. Den vil falle i smak hos både store og små, og trenger bare brød som tilbehør.

Ingredienser

-
+

600 g  laksefilet, uten skinn og bein
2 stk  sjalottløk
1 fedd  hvitløk
4 stk  potet
2 stk  gulrot
4 stk  vårløk
0,5 stk  brokkoli
2 ss  margarin, flytende
10 dl  vann
2 terninger  fiskebuljong
2 dl  matfløte
1 ts  maisennajevner, lys
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper
1 kvist  persille, frisk

Tilbehør

   brød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.
  • Vask, rens og finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Vask, rens og skjær potet, gulrot og vårløk i biter, ca. 1 cm store.
  • Vask, rens og del brokkoli i små buketter.
  • Surr løk og hvitløk i flytende margarin i en gryte til løken er myk.
  • Tilsett potet, gulrot, vårløk og brokkoli.
  • Tilsett vann og fiskebuljong.
  • Kok til grønnsakene er så vidt møre.
  • Tilsett matfløte og maisennajevner, og kok opp.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Ha laksebitene i gryten og la dem trekke til de er kokt, ca. 5 minutter.
  • Finhakk persille og dryss over før servering.

Server gryten med brød ved siden av.