Fiskekake med makrell

Fiskekake med makrell
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Eva Brænd

Fiskekaker kan spises til middag, lunsj eller tas med som turmat. Prøv denne oppskriften med makrell og timian, en spennende vri på den klassiske varianten.

Ingredienser

-
+

500 g  makrellfilet, uten skinn og bein
1 ts  salt
0,5 ts  pepper
2 ts  potetmel
2 ts  timian, frisk
1 dl  melk
4 skiver  bacon
0,5 stk  rødløk
1 stk  tomat
8 skiver  landbrød
   margarin, flytende
   olje
   salatblad

Dressing

Dressing

1 stk  eggeplomme
1 ss  sitronsaft
3 ss  lettrømme
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær makrell i mindre biter og kjør sammen med salt, pepper, potetmel, timian og melk til en grov farse i en foodprosessor.
  • Form farsen til flate fiskekaker og stek dem i en blanding av flytende margarin og olje, ca. 2 minutter på hver side.
  • Stek bacon sprøtt.
  • Skjær rødløk i ringer og tomat i skiver.

Dressing

  • Rør sammen eggeplomme og saft av sitron til dressingen.
  • Sett bollen over vannbad og rør til blandingen tykner.
  • Rør inn rømme og smak til med salt og pepper.

Legg en fiskekake, bacon, rødløk, tomat og salat på en brødskive, og legg en brødskive over. Server med dressingen.

Tips: Du kan bruke annet brød som for eksempel foccacia.