Skip to main content

Fiskekake med makrell

Foto: Eva Brænd

Fiskekaker kan spises til middag, lunsj eller tas med som turmat. Prøv denne oppskriften med makrell og timian, en spennende vri på den klassiske varianten.

20 min
Enkel
Foto: Eva Brænd

Ingredienser

500 g makrellfilet, uten skinn og bein
1 ts salt
½ ts pepper
2 ts potetmel
2 ts timian, frisk
1 dl melk
4 skiver bacon
½ stk rødløk
1 stk tomat
8 skiver landbrød
margarin, flytende
olje
salatblad

Dressing
1 stk eggeplomme
1 ss sitronsaft
3 ss lettrømme
salt og pepper

Framgangsmåte

  1. Skjær makrell i mindre biter og kjør sammen med salt, pepper, potetmel, timian og melk til en grov farse i en foodprosessor.
  2. Form farsen til flate fiskekaker og stek dem i en blanding av flytende margarin og olje, ca. 2 minutter på hver side.
  3. Stek bacon sprøtt.
  4. Skjær rødløk i ringer og tomat i skiver.


Dressing

  1. Rør sammen eggeplomme og saft av sitron til dressingen.
  2. Sett bollen over vannbad og rør til blandingen tykner.
  3. Rør inn rømme og smak til med salt og pepper.

Legg en fiskekake, bacon, rødløk, tomat og salat på en brødskive, og legg en brødskive over. Server med dressingen.

Allergener: Fisk, gluten (hvete), melk, egg. 
Tips: Du kan bruke annet brød som for eksempel foccacia.