Fiskespyd

Fiskespyd, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Fiskespyd er en turfavoritt blant barna. Denne oppskriften er uten gluten, skalldyr og nøtter, men pass på å sjekke om fiskekakene er glutenfri.

Ingredienser

-
+

300 g  laksefilet, uten skinn og bein
2 stk  fiskekake
4 stk  potet, liten type
1 stk  paprika, gul
1 stk  squash, grønn
4 stk  cherrytomat
2 ss  olje
8 stk  grillspyd
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Kok potet.
  • Skjær laksen i terninger på ca. 3 cm.
  • Del fiskekakene i fire og potetene i tykke skiver.
  • Vask, rens og skjær paprika i store biter og squash i tykke skiver.
  • Vask og del cherrytomatene i to.
  • Træ ingrediensene på grillspydene.
  • Pensle spydene med olje og dryss over litt salt og pepper.
  • Grill fiskespydene til fisken er gjennomstekt

Tips: Fiskespyd kan serveres i tortillalefse eller pitabrød, husk ev. glutenfri type. For å unngå uhell, klipp spissen av spydene etter at maten er tredd på.