Fiskesuppe med tomater

Fiskesuppe med tomater
  • 
10

    10 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf:

Lag en smakfull fiskesuppe med tomater neste gang du skal på tur med barna. Denne oppskriften kan tilberedes på bål, stormkjøkken eller gassbrenner. 

Ingredienser


200 g  torskefilet, uten skinn og bein
100 g  laksefilet, uten skinn og bein
100 g  reker, uten skall
0,5 stk  løk
1 fedd  hvitløk
0,25 stk  purre
2 ss  olje
1 ss  tomatpuré
9 dl  vann
1 terning  kyllingbuljong
1 pakke  hermetiske tomater med basilikum
   oregano
   basilikum, frisk
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær fisken i ca. 2 cm store terninger.
  • Vask, rens og finhakk løk og hvitløk.
  • Vask, rens og skjær purreløken i tynne ringer.
  • Varm oljen i en kjele. Surr løk og hvitløk til den er myk, og tilsett purreløk og tomatpuré.
  • Ha i vann, buljong og tomater. La det koke i 5 minutter.
  • Tilsett fisken. Kok opp og la det trekke i 3–5 minutter.
  • Tilsett reker, og smak til med urter, litt salt og pepper.

Server straks.