Skip to main content

Fiskesuppe med torsk og reker

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Denne suppen er lett å lage til mange, og passer godt hvis du har invitert venner eller familie til middag. Det er en sikker oppskrift med god smak.

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

300 g torskefilet, uten skinn og bein
200 g reker, uten skall
2 stk potet
1 stk løk
1 stk gulrot
1 ss olje
1 terning fiskebuljong
5 dl vann
2 dl matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss dill, frisk

Framgangsmåte

  1. Skjær torsken i terninger.
  2. Vask og skrell potet, og skjær dem i små terninger.
  3. Rens og finhakk løk.
  4. Vask og skrell gulrot, og skjær den i tynne strimler.
  5. Ha olje i en kasserolle og surr potet, løk og gulrot i 2–3 minutter.
  6. Rør ut buljongterningen i vann og ha buljongen i kasserollen.
  7. La alt koke i ca. 15 minutter til potetene er møre.
  8. Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3–4 minutter.
  9. Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper. Om du synes suppen er for tykk kan du tilsette litt vann.
  10. Varm opp suppen og tilsett reker.

Server suppen rykende varm med dill drysset over.

Tips: Du kan bytte ut torsk med sei i denne oppskriften.

Allergener: Fisk, Skalldyr, *Buljong kan inneholde spor av gluten (bygg), egg, fisk, soyabønner, melk, selleri.