Fiskesuppe med torsk og reker

Fiskesuppe med torsk og reker, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Denne suppen er lett å lage til mange, og passer godt hvis du har invitert venner eller familie til middag. Det er en sikker oppskrift med god smak.

Ingredienser

-
+

300 g  torskefilet, uten skinn og bein
200 g  reker, uten skall
2 stk  potet
1 stk  løk
1 stk  gulrot
1 ss  olje
1 terning  fiskebuljong
5 dl  vann
2 dl  matfløte
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper
2 ss  dill, frisk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torsken i terninger.
  • Vask og skrell potet, og skjær dem i små terninger.
  • Rens og finhakk løk.
  • Vask og skrell gulrot, og skjær den i tynne strimler.
  • Ha olje i en kasserolle og surr potet, løk og gulrot i 2–3 minutter.
  • Rør ut buljongterningen i vann og ha buljongen i kasserollen.
  • La alt koke i ca. 15 minutter til potetene er møre.
  • Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3–4 minutter.
  • Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper. Om du synes suppen er for tykk kan du tilsette litt vann.
  • Varm opp suppen og tilsett reker.

Server suppen rykende varm med dill drysset over.

Tips: Du kan bytte ut torsk med sei i denne oppskriften.