Frikassé med rødspette

Frikassé med rødspette, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Fisk og grønnsaker med en god saus, det er frikassé. Enkelt å lage og en god rett som faller i smak for de fleste barn. Denne retten kan lett varieres med andre grønnsaker og annen fisk.

Ingredienser

-
+

500 g  rødspettefilet
2 stk  gulrot
0,5 stk  sellerirot
1 stilk  selleri
12 stk  sukkererter
0,5 stk  brokkoli
4 stk  vårløk

Frikassésaus

2 ss  margarin, flytende
3 ss  hvetemel
5 dl  vann
1 dl  fløte
2 ss  persille, frisk
   salt og pepper

Tilbehør

   potet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær fisken i porsjonsstykker.
  • Kok opp vann tilsatt salt og ha fiskestykkene i.
  • La fisken trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca. 4-6 minutter.
  • Skjær gulrot, sellerirot og stangselleri i passende biter. 
  • Del sukkererter i to, brokkoli i fine buketter og vårløk i tykke skiver.
  • Hakk det grønne på vårløken og legg til side.
  • Kok opp vann med salt og kok grønnsakene hver for seg til de er knapt møre.
  • Ta vare på kokevannet.

Frikassésaus

  • Varm opp flytende margarin, rør inn mel og la det surre i et par minutter.
  • Spe med kokevann fra grønnsakene til en tykk saus.
  • Spe med matfløte og la sausen småkoke i ca. 5 minutter.
  • Ha i mer matfløte eller kokevann dersom sausen blir for tykk.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Varm alle grønnsakene i sausen og rør inn det grønne av vårløken og persille til slutt.

Ha grønnsakene og sausen i et dypt fat og legg fisken over. Server med kokte poteter.