Grove fiskeburgere

Grove fiskeburgere
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Alf Børjesson

Hjemmelagde fiskeburgere er veldig godt og du kan variere smaken ved å bruke forskjellig krydder i farsen, og ved å bruke forskjellige grønnsaker i burgeren.

Ingredienser

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær seifileten i biter og ha dem i en foodprosessor sammen med salt.
  • Kjør maskinen i noen sekunder til alt er blandet og rør inn melk, litt om gangen, og ha til slutt i potetmel.
  • Finhakk løk og gressløk, og rør det inn i farsen sammen med pepper.
  • Stek først en liten prøvekake, smak på den og tilsett mer salt eller andre krydder etter ønske.
  • Bruk en skje dyppet i kaldt vann og lag passe store burgere, trykk dem litt flate.
  • Varm flytende margarin i en stekepanne. La den bli godt varm og stek burgerne pent brune på begge sider.

Ha fiskeburgerne mellom to skiver brød sammen med salat, tomat, sylteagurk og dressing etter eget ønske.

Tips: Til fiskefarse kan du ikke bruke fisk som har vært fryst.