Skip to main content

Grove lakseburgere

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Lakseburger i pitabrød er noe du fint kan lage ute sammen med barna. Denne oppskriften er fri for egg, skalldyr og nøtter, og melkefri om du serverer uten tzatziki.

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

400 g laksefilet, uten skinn og bein
1 ts salt
½ ts sitronpepper
½ ts chilipulver
olje

Tzatziki
½ stk agurk
1 fedd hvitløk
1 dl matyoghurt
1 ts limesaft
¼ ts salt
¼ ts sukker

Tilbehør
pitabrød
salat

Framgangsmåte

  1. Skjær laksen i tynne skiver som deretter deles i strimler og videre i små terninger.
  2. Finhakk lakseterningene med en stor kokkekniv.
  3. Bland laksen med salt og krydder, og rør godt.
  4. Dypp en skje i kaldt vann og form burgere i hånden.
  5. Stek burgerne i olje på en steketakke eller bålwok i 2 minutter på hver side.

Tzatziki

  1. Vask agurk, del den i to på langs og skrap ut det meste av kjernene. Riv agurken grovt på et rivjern.
  2. Rens og finhakk hvitløk.
  3. Bland sammen agurk, hvitløk, matyoghurt og limesaft.
  4. Smak til med salt og sukker.
  5. Tilbehør
  6. Vask, rens og del opp salaten.

Server lakseburgerne i pitabrød (gjerne hjemmelagde), sammen med salat og tzatziki.

Allergener: Melk (Tzatziki)