Grove lakseburgere

Grove lakseburgere, Fotograf: Try Reklamebyrå
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Try Reklamebyrå

Lakseburger i pitabrød er noe du fint kan lage ute sammen med barna. Denne oppskriften er fri for egg, skalldyr og nøtter, og melkefri om du serverer uten tzatziki.

Ingredienser

-
+

400 g  laksefilet, uten skinn og bein
1 ts  salt
0,5 ts  sitronpepper
0,5 ts  chilipulver
   olje

Tzatziki

0,5 stk  agurk
1 fedd  hvitløk
1 dl  matyoghurt
1 ts  limesaft
0,25 ts  salt
0,25 ts  sukker

Tilbehør

   pitabrød
   salat

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laksen i tynne skiver som deretter deles i strimler og videre i små terninger.
  • Finhakk lakseterningene med en stor kokkekniv.
  • Bland laksen med salt og krydder, og rør godt.
  • Dypp en skje i kaldt vann og form burgere i hånden.
  • Stek burgerne i olje på en steketakke eller bålwok i 2 minutter på hver side.

Tzatziki

  • Vask agurk, del den i to på langs og skrap ut det meste av kjernene. Riv agurken grovt på et rivjern.
  • Rens og finhakk hvitløk.
  • Bland sammen agurk, hvitløk, matyoghurt og limesaft. 
  • Smak til med salt og sukker.

Tilbehør

  • Vask, rens og del opp salaten.

Server lakseburgerne i pitabrød, sammen med salat og tzatziki.