Grove seikaker med kålsalat

Grove seikaker med kålsalat
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf:

Seikaker i burgerbrød med kålsalat er noe som vil falle i smak hos hele familien. Seikakene kan dere variere med å bruke forskjellige krydder i farsen.

Ingredienser

-
+

500 g  seifilet, uten skinn og bein
1,5 ts  salt
1,5 dl  melk
1 ss  potetmel
0,5 ts  pepper
2 ss  margarin, flytende

Kålsalat

0,25 stk  hodekål
1 stk  gulrot
1,5 dl  lettrømme
1 ts  sukker
1 ss  sitronsaft
   kajennepepper

Tilbehør

4 stk  burgerbrød, grove
0,5 stk  paprika, gul
0,5 stk  paprika, grønn
   ruccolasalat

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Del fiskefileten i biter og ha den i foodprosessoren.
  • Tilsett salt og kjør maskinen til deigen er jevn og seig – det tar bare noen sekunder.
  • Tilsett iskald melk i en jevn strøm mens maskinen går.
  • Ha i potetmel og pepper, og eventuelt annet krydder.
  • Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
  • Form store flate kaker og stek dem i flytende margarin, ca. 2-3 minutter på hver side.

Kålsalat

  • Vask, rens og riv hodekål og gulrot.
  • Rør sammen en dressing av lettrømme, sukker, sitronsaft og smak til med litt kajennepepper.
  • Bland dressingen godt sammen med revet kål og gulrot.

Tilbehør

  • Varm burgerbrød etter anvisning på pakken.
  • Vask, rens og skjær paprika i tynne strimler.
  • Vask og rens ruccolasalaten.

Server seiburgere i burgerbrød med kålsalat, paprika og ruccolasalat.