Grove sildekaker

Grove sildekaker
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Vanskelig

Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Persille setter deilig smak på disse sildekakene, men du har kanskje en annen favoritturt til denne oppskriften? Husk at sildekakene også kan serveres som burger i brød.

Ingredienser

-
+

750 g  sildefilet
1 ts  salt
1,5 dl  lettmelk
1 stk  løk
3 ss  persille, frisk
0,5 ts  pepper
2 ss  potetmel
   margarin, flytende

Tilbehør

   potet
   gulrot
   løk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær sildefilet i biter, og kjør noen sekunder i en foodprosessor sammen med salt.
  • Spe med iskald lettmelk, litt og litt om gangen, mens foodprosessoren kjører.
  • Finhakk løk og persille, ha det i farsen sammen med pepper og potetmel og bland godt.
  • Form farsen til flate kaker og stek i flytende margarin til de er gyllenbrune.

Server sildekakene med kokte poteter, stekt løk og revet gulrot.

Tips: Pass på at alle ingrediensene er iskalde mens du jobber.