Høybråten skoles piroger med røykt laks

Høybråten skoles piroger med røykt laks
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Marius Fiskum

Elevene ved Høybråten skole har laget piroger med fyll av røykt laks, cottage cheese, rømme og dill. Denne oppskriften passer godt til både lunsj og til kveldskosen.

Ingredienser


150 g  røkt laks
150 g  cottage cheese
0,5 dl  lettrømme
2 ss  dill, frisk
   pepper

Pirogdeig

3 dl  melk
0,5 pakke  gjær, fersk
1 ss  olje
0,5 ts  salt
2 dl  hvetemel sammalt, grovt
5,5 dl  hvetemel

Tilbehør

   salat

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 225 °C.
  • Varm melken til den er lunken og løs opp gjær i melken.
  • Ha i olje, salt og sammalt mel, og rør godt. Ha i hvetemel og elt til du har en smidig deig.
  • La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Skjær laksen i små terninger og bland med cottage cheese, lettrømme og hakket dill.
  • Smak til med pepper.
  • Del deigen i 8 deler og kjevle ut til små, flate runde emner.
  • Legg fyll på en halvdel av hvert emne, men ikke helt ut til kanten. Ha litt vann rundt kanten og brett over den andre halvdelen. Press ned kanten med en gaffel.
  • La pirogene etterheve i 20 minutter og stek dem i stekeovnen i 10-15 minutter. Pensle dem med vann når de kommer ut av ovnen.

Server med en frisk salat.