Henningsvær skoles friterte fiskeruller

Henningsvær skoles friterte fiskeruller
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Marius Fiskum

Gi torsken en asiatisk vri som Henningsvær skole. Den er krydret med chili og ingefær, og servert i vårruller. Ha gjerne ris, salat og sweet chilisaus ved siden av.

Ingredienser

-
+

500 g  torskefilet, uten skinn og bein
0,5 ts  salt
0,5 ts  sitronpepper
1 stk  chili, rød
4 cm  ingefær, frisk
1 stk  purre
3 stk  gulrot
16 ark  rispapir
1 stk  egg
5 dl  maisolje

Tilbehør

   salat
   ris
   sweet chilisaus

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torsken i terninger og dryss med salt og sitronpepper.
  • Rens og finhakk chili og ingefær.
  • Vask og rens purre og gulrot, og skjær purre i tynne skiver og gulrot i tynne strimler.
  • Bland fisken, chili, ingefær, chili og gulrot.
  • Ha fyll i midten av et rispapir, brett inn de motgående hjørnene og rull vårrullen sammen.
  • Lim sammen kanten av vårrullen med pisket egg.
  • Varm maisoljen i en tykkbunnet kasserolle, og friter fiskerullene til de har fått en gylden farge og er blitt sprø. Vær forsiktig med den varme oljen.
  • Legg fiskerullene på et fat med tørkepapir etter steking for å ta vekk overflødig olje.

Server fiskerullene med salat, ris og sweet chilisaus eller soyasaus.