Skip to main content

Hjemmelagde fiskepinner

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Fiskepinner lager du enkelt selv, og sammen med potetmos og råkost smaker retten ekstra godt.

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

600 g torskefilet
4 ss hvetemel
1 ts salt
½ ts pepper
1 stk egg
2 ss lettmelk
1 dl griljermel
3 ss margarin, flytende

Potetmos
5 stk potet
1 dl lettmelk
1 ss margarin, flytende
salt og pepper 

Råkost
4 stk gulrot
½ stk sitron
3 ss vann
1 ts sukker
4 ss gressløk

Framgangsmåte

  1. Fjern skinn og bein om nødvendig, og skjær torsken i ca. 2 cm brede strimler.
  2. Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
  3. Pisk sammen egg og melk i en annen skål.
  4. Ha griljermel i en tredje vid skål.
  5. Vend fiskestrimlene først i hvetemel med salt og pepper.
  6. Vend dem deretter i egg- og melkeblandingen.
  7. Vend dem til slutt i griljermelet.
  8. Stek de panerte fiskestrimlene i flytende margarin i varm stekepanne til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side.
  9. Legg de stekte fiskepinnene over på tørkepapir som trekker fett.

Potetmos

  1. Vask og skrell potet, skjær dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.
  2. Hell fra kokevannet og la potetene dampe fra seg.
  3. Mos dem med en potetmoser eller gaffel og rør inn melk til konsistensen er som grøt.
  4. Rør inn flytende margarin og varm opp potetmosen.
  5. Smak til med salt og pepper.

Råkost

  1. Vask og skrell gulrot, og riv på et råkostjern.
  2. Press saften av sitron og bland med vann og sukker.
  3. Hell dressingen over gulroten og vend den godt inn.
  4. Vask og finhakk gressløk, og dryss over.

Server nystekte fiskepinner sammen med potetmos og råkost.

Tips: Du kan bruke andre fiskefileter enn torsk til å lage fiskepinner.

Allergener: Fisk, Gluten (hvete, andre kornsorter i brød), Melk