Hjemmelagde fiskepinner

Hjemmelagde fiskepinner, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Fiskepinner lager du enkelt selv, og sammen med potetmos og råkost smaker retten ekstra godt.

Ingredienser

-
+

600 g  torskefilet, uten skinn og bein
4 ss  hvetemel
1 ts  salt
0,5 ts  pepper
1 stk  egg
2 ss  melk
1 dl  griljermel
3 ss  margarin, flytende

Potetmos

5 stk  potet
1 dl  melk
1 ss  margarin, flytende
   salt og pepper

Råkost

4 stk  gulrot
0,5 stk  sitron
3 ss  vann
1 ts  sukker
4 ss  gressløk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torsken i ca. 2 cm brede strimler.
  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
  • Pisk sammen egg og melk i en annen skål.
  • Ha griljermel i en tredje vid skål.
  • Vend fiskestrimlene først i hvetemel med salt og pepper.
  • Vend dem deretter i egg- og melkeblandingen.
  • Vend dem til slutt i griljermelet.
  • Stek de panerte fiskestrimlene i flytende margarin i varm stekepanne til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side.
  • Legg de stekte fiskepinnene over på tørkepapir som trekker fett.

Potetmos

  • Vask og skrell potet, skjær dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.
  • Hell fra kokevannet og la potetene dampe fra seg.
  • Mos dem med en potetmoser eller gaffel og rør inn melk til konsistensen er som grøt.
  • Rør inn flytende margarin og varm opp potetmosen.
  • Smak til med salt og pepper.

Råkost

  • Vask og skrell gulrot, og riv på et råkostjern.
  • Press saften av sitron og bland med vann og sukker.
  • Hell dressingen over gulroten og vend den godt inn.
  • Vask og finhakk gressløk, og dryss over.

Server nystekte fiskepinner sammen med potetmos og råkost.

Tips: Du kan bruke andre fiskefileter enn torsk til å lage fiskepinner.