Kirkeng skoles båtpizza

Kirkeng skoles båtpizza
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Marius Fiskum

Lag en herlig pizza med laks, ananas og bacon som topping. Lag pizzabunnen først, så den får heve mens det andre gjøres klart. Server med salat og ovnsstekte poteter.

Ingredienser

-
+

400 g  laksefilet, uten skinn og bein
0,5 boks  ananas
1 pakke  bacon
150 g  ost, revet

Pizzadeig

0,5 pakke  tørrgjær
3 dl  vann
1 ts  salt
3 ss  olje
8 dl  hvetemel

Pizzasaus

1 stk  sjalottløk
1 fedd  hvitløk
2 ss  olje
1 boks  hermetiske tomater, grovhakkede
1 ss  oregano
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper

Tilbehør

   salat
   ovnsbakte poteter

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 230 °C.
  • Skjær laks og ananas i terninger, og stek bacon lett.

Pizzadeig

  • Lag pizzadeigen først ved å blande ut gjæren i lunket vann.
  • Ha i salt, olje og halvparten av melet, og bland godt sammen. Tilsett resten av melet og elt til du har en smidig deig. 
  • La deigen heve til omtrent dobbel størrelse.
  • Del deigen i to og kjevle ut 2 ovale emner, og la disse heve i 10 minutter til. Legg deigen over på stekebrett.

 Pizzasaus

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i olje til løken er blank.
  • Tilsett hermetiske tomater og oregano, og la tomatsausen småkoke i ca. 20 minutter, til den har fått en litt tykk konsistens.
  • Smak til med salt og pepper. 
  • Smør et lag med pizzasaus på pizzabunnene, ha på laks, ananas og bacon.
  • Dryss over revet ost og form hver pizza til en båt.
  • Stek i stekeovnen i 8-10 minutter.

Server med salat og ovnsbakte poteter.