Klippfisk med tomatsaus

Klippfisk med tomatsaus, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Bacalao lages vanligvis i gryte, men her serverer du kokt klippfisk med tomatsaus og poteter ved siden av. Denne oppskriften er en smakfull rett til enhver anledning.

Ingredienser

-
+

600 g  klippfisk, utvannet og renset
1 l  vann
1 terning  fiskebuljong
2 fedd  hvitløk
2 stk  sitronbåter
1 dl  eplejuice
0,5 ts  pepper, hel sort

Tomatsaus

3 stk  sjalottløk
2 fedd  hvitløk
0,25 stk  chili, rød
5 stk  tomat, soltørket
1 ts  tomatpuré
2 ss  olivenolje
12 stk  oliven, grønn
4 stilker  gressløk
400 g  hermetiske tomater, grovhakkede
1 ts  honning
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper
12 stk  cherrytomat

Tilbehør

   potet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær fisken i serveringsstykker.
  • Hell vannet i en gryte og tilsett buljongterning.
  • Rens og skjær hvitløk i små biter.
  • Tilsett hvitløk, sitronbåter, eplejuice og hel pepper i gryten.
  • Kok opp og la buljongen trekke i 10 minutter.
  • Legg fiskestykkene i buljongen, og la dem trekke i ca. 10 minutter.

Tomatsaus

  • Vask og skrell sjalottløk og hvitløk.
  • Vask og rens chili.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og soltørkede tomater.
  • Surr sjalottløk, hvitløk, chili, soltørkede tomater og tomatpuré i olivenolje i en kasserolle.
  • Fjern steinene i oliven, og grovhakk dem.
  • Finhakk gressløk.
  • Ha hakkede oliven og finhakket gressløk i kasserollen og tilsett hakkede tomater.
  • Kok opp og la sausen småkoke i noen minutter.
  • Smak til med honning, salt og pepper, og ha i cherrytomater rett før servering.

Server fisken med tomatsausen og kokte eller ovnsstekte poteter ved siden av.