Klippfiskboller med salsa

Klippfiskboller med salsa , Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Klippfiskboller, eller bolinhos, er velkjent både i Portugal og Brasil. Servert med salsa har du den perfekte retten til tapas eller kveldskos.

Ingredienser

-
+

400 g  klippfisk, utvannet og renset
2 stk  potet
1 stk  løk
1 kvist  persille, frisk
1 stk  egg
3 ss  potetmel
0,5  ts  pepper
1 dl  griljermel
3 ss  olje

Tomatsalsa

2 stk  vårløk
0,5 stk  rødløk
2 fedd  hvitløk
3 stk  tomat
4 ss  olivenolje
   salt
   pepper, grovmalt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skrell og kok potet i usaltet vann.
  • Vask, rens og finhakk løk og persille.
  • Del klippfisken i biter.
  • Kok opp usaltet vann, legg i klippfisken og la den trekke i ca. 5 minutter.
  • Avkjøl fisken og riv den i strimler.
  • Mos kokt potet i en bolle og bland sammen med fisken til en jevn masse.
  • Pisk sammen egg og ha det i fiskeblandingen sammen med potetmel og pepper.
  • Tilsett løk og persille, og bland godt.
  • Form runde små boller og rull dem i griljermel.
  • Stek bollene i olje til de er gylne, og legg dem på tørkepapir.

Tomatsalsa

  • Rens og finhakk vårløk, rødløk og hvitløk.
  • Vask, rens og skjær tomat i små terninger.
  • Bland vårløk, rødløk, hvitløk, tomat og olivenolje sammen i en bolle.
  • Smak til med salt og pepper.

Server klippfiskbollene med tomatsalsa.