Krabbesalat på grovt brød

Krabbesalat på grovt brød, Fotograf: Petter Berg
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Petter Berg

Denne oppskriften tar utgangspunkt i den klassiske retten biff a la Lindstrøm, så hvorfor ikke lage den med norsk krabbe? Krabbesalaten legges på grovt brød og toppes med rødbeter. 

Ingredienser

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Ta ut alt krabbekjøttet fra det fylte skallet.
  • Finhakk løk, sylteagurk og kapers, og skjær rødbeteskivene i strimler.
  • Rør sammen krabbekjøtt, løk, sylteagurk, kapers og olivenolje. 
  • Press saften av sitron og rør i blandingen. 
  • Smak til med salt og pepper.  

Fordel krabbeblandingen på grovt brød og pynt med strimler av syltet rødbete.