Lakseburger i pitabrød med salat

Lakseburger i pitabrød med salat, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

En hjemmelaget fiskeburger er alltid en slager. Fiskeburger av laks i pitabrød med salat og hjemmelaget Thousand Island dressing er noe ingen kan si nei til. 

Ingredienser

-
+

500 g  laksefilet, uten skinn og bein
1 kvist  persille, frisk
1 ts  salt
1 stk  egg
0,5 dl  melk
1 ss  potetmel
0,5 ts  pepper
2 ss  margarin, flytende

Thousand Island dressing

0,5 stk  rødløk
1 stk  tomat
2 skiver  sylteagurk
4 stilker  gressløk
4 ss  majones
4 ss  lettrømme
0,25 ts  salt
0,25 ts  pepper

Tilbehør

4 stk  pitabrød
2 stk  tomat
1 stk  rødløk
0,5 stk  salathode
   sylteagurk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laksefileten i terninger.
  • Rens, vask og grovhakk persille.
  • Ha lakseterningene i en foodprosessor.
  • Tilsett salt og kjør sammen i noen sekunder.
  • Tilsett egg og kjør sammen i noen sekunder.
  • Ha i melk, potetmel, pepper og persille, og kjør sammen til en jevn farse.
  • Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
  • Form flate kaker og stek dem i flytende margarin, 2–3 minutter på hver side.

Thousand Island dressing

  • Vask og rens rødløk og tomat.
  • Finhakk rødløk, tomat, sylteagurk, og gressløk.
  • Bland sammen majones og lettrømme, og smak til med salt og pepper.
  • Bland inn finhakket rødløk, tomat, sylteagurk, og gressløk.

Tilbehør

  • Varm pitabrødene etter anvisning på pakken.
  • Vask og rens tomat og rødløk, og skjær dem i skiver.
  • Vask og rens salaten.

Legg en lakseburger i et pitabrød sammen med tomat, rødløk, salatblader og sylteagurk, og ha litt dressing over.