Laksetaco

Laksetaco, Fotograf: Jim Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Jim Hensley

Taco er blitt en fredagstradisjon for flere, men hva med litt variasjon? Prøv laks i tacoen neste gang, det blir fort en ny favoritt.

Ingredienser

-
+

500 g  laksefilet, uten skinn og bein
0,5 stk  løk
2 ss  margarin, flytende
7 ss  tacokrydder
1 dl  vann
1 glass  tacosaus
8 stk  tacotubs

Tilbehør

0,5 stk  salat
0,5 stk  løk
0,5 stk  paprika
2 stk  tomat
1 stk  agurk
1 dl  mais
100 g  ost, revet
3 dl  lettrømme
2 dl  tacosaus

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 125 °C eller temperaturen som står på pakken med tacotubs.
  • Skjær laksen i terninger.
  • Rens og finhakk løk.
  • Stek lakseterningene raskt i flytende margarin i en varm stekepanne sammen med halvparten av tacokrydderet. Legg laksen til side.
  • Surr løken blank sammen med resten av tacokrydderet.
  • Tilsett vann og tacosaus, og gi det hele et oppkok.
  • Legg laksen tilbake i stekepannen, legg på lokk og la laksen bli varm.
  • Varm tacotubs i stekeovnen rett før servering, slik det står på pakken.

Tilbehør

  • Vask og rens issalat, løk og paprika, og skjær dem i tynne strimler.
  • Vask og skjær agurk og tomat i biter.
  • Legg salat, grønnsaker og ost på fat eller i skåler til servering.

Fyll varme tacotubs med grønnsaker, ost og laks, og server med rømme og tacosaus.

Tips: Du kan variere ved å bruke tacoskjell eller tortillas.