Laksewrap med mango, lime og chilisaus

Laksewrap med mango, lime og chilisaus, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Prøv denne spennende oppskriften på laksewrap. Med mango, lime og chilisaus blir den ekstra smakfull. Oppskriften passer for 10 barn på SFO.

Ingredienser


700 g  laksefilet
0,5 ts  salt
1 dl  sweet chilisaus
1 stk  mango
1 stk  lime
300 g  isbergsalat, ferdigkuttet
100 g  ruccolasalat
10 stk  tortillawrap, grov
2 dl  kesam

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Fjern skinn og bein hvis nødvendig, og del laksefileten i 2–3 cm tykke strimler, ca. 70 gram. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. 
  • Dryss over litt salt og pensle laksefileten med sweet chilisaus.
  • Stek ved 180 °C i 10–12 minutter til laksen er gjennomstekt.
  • Skrell mango og del den i tynne strimler. Skjær lime i båter.
  • Legg isbergsalat, ruccola og mango på tortillawraps. Legg på én laksebit. Topp med kesam og press over lime.

Brett sammen og server.