Lettvint fiskesuppe

Lettvint fiskesuppe, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
10

    10 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften på lettvint fiskesuppe er superenkel å lage til mange og smaker utrolig godt. I tillegg til torsk kan man tilsette reker like før servering.

Ingredienser


500 g  torskefilet, uten skinn og bein
2 stk  potet
0,25 stk  sellerirot
1 stk  løk
2 stk  gulrot
3 ss  olje
1 terning  fiskebuljong
8 dl  vann
1,5 dl  matfløte
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper
2 ss  sitronsaft
2 ss  gressløk, frisk

Tilbehør

   brød, grovt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torsken i terninger på 2 cm.
  • Vask og skrell poteter og sellerirot, og skjær dem i små terninger.
  • Rens og finhakk løken.
  • Vask og skrell gulrøttene, og skjær dem i tynne strimler.
  • Ha olje i en kasserolle og surr potet, sellerirot og løk i 2–3 minutter.
  • Rør ut buljongterningen i litt av vannet og ha buljongen i kasserollen.
  • La alt koke i 10–15 minutter til potetene er møre.
  • Ha i gulrøttene og gi suppen et nytt oppkok.
  • Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3–4 minutter.
  • Tilsett matfløte og smak til med litt salt, pepper og sitronsaft. Om du synes suppen er for tykk, kan du tilsette litt vann.

Server suppen med gressløk drysset over og grovt brød som tilbehør.

Tips: Ha gjerne reker i suppen like før servering.