Lysheim skoles fiskenuggets med rotfrukter

Lysheim skoles fiskenuggets med rotfrukter, Fotograf: Patrick Sagen
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Patrick Sagen

Gjør laksen sprø og god slik som Lysheim skole har gjort i denne oppskriften. Serveres med deilige rotfrukter og guacamole.

Ingredienser


500 g  laksefilet
1 stk  egg
1 dl  sesamfrø
   salt og hvit pepper
   rapsolje
   trespyd

Stekte rotfrukter

2 stk  pastinakk
2 stk  gulrot
4 stk  potet
   rapsolje
   salt og pepper
1 kvast  timian, frisk

Guacamole

1 stk  avokado
0,5 stk  lime
1 fedd  hvitløk
2 ts  rømme
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Finn frem alle ingredienser.
  • Skjær fisken i terninger eller ønsket form, og dryss på salt og hvit pepper.
  • Vend først lakseterningene i lett sammenvispet egg og deretter i sesamfrø.
  • Varm opp en stekepanne med litt olje, og stek lakseterningene 4-5 minutter. Vend dem underveis, slik at de blir stekt på alle kanter.
  • Tre dem på spyd og server med rotgrønnsaker og guacamole.

Stekte rotfrukter

  • Finn frem alle ingredienser.
  • Sett ovnen på 225 °C.
  • Skrell rotfruktene og skjær dem i staver.
  • Fordel dem på et stekebrett, og ringle over litt rapsolje.
  • Dryss på salt og pepper.
  • Sett dem inn i ovnen i ca. 25 minutter.
  • Dryss på frisk timian rett før servering. 

Guacamole

  • Finn frem alle ingrediensene.
  • Del avokadoen i to, og fjern steinen og skallet.
  • Mos avokadoen med en gaffel.
  • Finhakk hvitløk.
  • Bland sammen most avokado, hvitløk, limesaft og rømme.
  • Smak til med salt og pepper.

Serveres straks.