Skip to main content

Lysheim skoles fiskenuggets med rotfrukter

Foto: Patrick Sagen

Gjør laksen sprø og god slik som Lysheim skole har gjort i denne oppskriften. Serveres med deilige rotfrukter og guacamole.

20-40 min
Enkel
Foto: Patrick Sagen

Ingredienser

500 g laksefilet
1 stk egg
1 dl sesamfrø
salt og hvit pepper
rapsolje
trespyd

Stekte rotfrukter
2 stk pastinakk
2 stk gulrot
4 stk potet
1 kvast timian, frisk
rapsolje
salt og pepper

Guacamole
1 stk avokado
½ stk lime
1 fedd hvitløk
2 ts rømme
salt og pepper

Framgangsmåte

  1. Finn frem alle ingredienser.
  2. Skjær fisken i terninger eller ønsket form, og dryss på salt og hvit pepper.
  3. Vend først lakseterningene i lett sammenvispet egg og deretter i sesamfrø.
  4. Varm opp en stekepanne med litt olje, og stek lakseterningene 4-5 minutter. Vend dem underveis, slik at de blir stekt på alle kanter.
  5. Tre dem på spyd og server med rotgrønnsaker og guacamole.

Stekte rotfrukter

  1. Finn frem alle ingredienser.
  2. Sett ovnen på 225 °C.
  3. Skrell rotfruktene og skjær dem i staver.
  4. Fordel dem på et stekebrett, og ringle over litt rapsolje.
  5. Dryss på salt og pepper.
  6. Sett dem inn i ovnen i ca. 25 minutter.
  7. Dryss på frisk timian rett før servering.

Guacamole

  1. Finn frem alle ingrediensene.
  2. Del avokadoen i to, og fjern steinen og skallet.
  3. Mos avokadoen med en gaffel.
  4. Finhakk hvitløk.
  5. Bland sammen most avokado, hvitløk, limesaft og rømme.
  6. Smak til med salt og pepper.

Serveres straks.