Lysheim skoles reketaco

Lysheim skoles reketaco
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Marius Fiskum

Taco er en favoritt hos mange, og her ser du viser en variant med panerte reker. Dette er Lysheim skoles bidrag til #kokkesprell2016.

Ingredienser

-
+

1 kg  reker, med skall
100 g  hvetemel
2 stk  egg
3 ss  melk
0,5 dl  griljermel
150 g  sesamfrø
   olje

Tilbehør

2 dl  jasminris
0,5 stk  agurk
0,25 stk  isbergsalat
100 g  ost
8 stk  tortillawrap
1 boks  mais
1,5 dl  lettrømme
2 ss  sweet chilisaus

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Rens rekene.
  • Ha hvetemel i en skål, pisk sammen egg og melk i en annen skål og ha griljermel og sesamfrø i en tredje skål.
  • Dypp rekene i hvetemelet, så i eggeblandingen og til slutt i griljermelet. Legg de ferdigpanerte rekene på en tallerken.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Skyll agurk og skjær i små terninger. 
  • Vask og skjær salaten i tynne strimler.
  • Riv osten og varm tortillawraps etter anvisning på pakken.
  • Varm opp olje i en stekepanne, og stek rekene i ca. 1 minutt. De skal bli brune, men må ikke steke for lenge. Legg de ferdigstekte rekene på en tallerken med tørkepapir for å få vekk overflødig olje.

Ha alle ingrediensene i forskjellige skåler og server som taco.