Lysheim skoles reketaco
Taco er en favoritt hos mange, og her er en spennende variant med panerte reker. Dette er Lysheim skoles bidrag til Kokkesprell 2016.
20 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
1 kg reker, med skall
100 g hvetemel
2 stk egg
3 ss melk
0,5 dl griljermel
150 g sesamfrø
olje
Tilbehør
2 dl jasminris
½ stk agurk
¼ stk isbergsalat
100 g ost
8 stk tortillawrap
1 boks mais
1,5 dl lettrømme
2 ss sweet chilisaus
Framgangsmåte
- Rens rekene.
- Ha hvetemel i en skål, pisk sammen egg og melk i en annen skål og ha griljermel og sesamfrø i en tredje skål.
- Dypp rekene i hvetemelet, så i eggeblandingen og til slutt i griljermelet. Legg de ferdigpanerte rekene på en tallerken.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Skyll agurk og skjær i små terninger.
- Vask og skjær salaten i tynne strimler.
- Riv osten og varm tortillawraps etter anvisning på pakken.
- Varm opp olje i en stekepanne, og stek rekene i ca. 1 minutt. De skal bli brune, men må ikke steke for lenge. Legg de ferdigstekte rekene på en tallerken med tørkepapir for å få vekk overflødig olje.
Ha alle ingrediensene i forskjellige skåler og server som taco.