Nachos med torsk og avokadodressing

Nachos med torsk og avokadodressing, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
10

    10 porsjoner

  • 20-40 min

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften på nachos med torsk og avokadodressing er utrolig smakfull og kan fort bli en ny favoritt hos barna. Oppskriften passer for 10 barn på SFO.

Ingredienser


800 g  torskefilet
2 ss  tacokrydder
3 ss  olje
1 stk  paprika, gul
3 stk  tomat
3 stk  vårløk
200 g  nachochips
2 dl  ost, revet

Avokadodressing

1 stk  avokado
1 fedd  hvitløk
1,5 dl  lettrømme 10%
0,5 stk  lime
0,25 ts  sukker
0,25 ts  salt

Tilbehør

0,5 stk  isbergsalat
0,5 stk  agurk
1 boks  mais
0,5 glass  tacosaus

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Fjern skinn og bein hvis nødvendig, og del fisken i små terninger. Bland tacokrydderet med olje og ha det over fisken.
  • Vask og rens paprika, tomater og vårløk. Del paprika og tomat i små terninger og vårløk i skiver.
  • Ha nachochipsen i en stor ildfast form eller langpanne. Fordel tomat, paprika og vårløk over. Legg på torsketerningene og dryss over ost.
  • Stekes ved 200 °C i 15 minutter.

Avokadodressing

  • Del avokadoen i to, ta ut kjøttet og mos det med en gaffel.
  • Finhakk hvitløk.
  • Bland avokado, hvitløk, lettrømme og limesaft, og smak til med litt sukker og salt.

Tilbehør

  • Vask og rens isbergsalat og agurk. Del salaten i strimer og agurken i terninger.
  • Lag en salat av isbergsalat, agurk og mais.

Server nachos med salat, avokadodressing og tacosaus.

Tips: Ønsker du å lage tacokrydderet selv, kan du bruke denne oppskriften.