Nigiri sushi med laks

Nigiri sushi med laks
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Nigiri sushi er en liten oval risbolle dekket med en skive sjømat og et lite strøk wasabi. I denne oppskriften bruker du laks, japanernes nye favorittfisk på sushi.

Ingredienser

-
+

400 g  laksefilet, uten skinn og bein
1,5 ss  sukker
1 ts  salt
0,5 dl  riseddik
8 dl  sushiris
2 ts  wasabi

Tilbehør

   soyasaus, lys
   wasabi
   ingefær, syltet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
  • Avkjøl marinaden før bruk.
  • Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor fram med litt om gangen.
  • Avkjøl risen i romtemperatur.
  • Skjær først et jevnt stykke av laksefileten, deretter skjærer du fisken i 2-3 mm tynne skiver på skrå.
  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
  • Ta ca. 1 ss sushiris og form forsiktig med en hånd til en avlang bit formet som et riskorn.
  • Stryk litt wasabi under en skive laks og legg denne over risen. Klem forsiktig langs sidene og på toppen slik at fisken og risen fester seg til hverandre.

Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Tips: Bruker gjerne andre typer sjømat til nigiri sushi, for eksempel kamskjell og kveite.