Borgheim skoles laksesalat med nudler

Borgheim skoles laksesalat med nudler
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Simen G. Fangel

Denne laksesalaten er Borgheim skoles egen fiskefavoritt. Den gikk til topps blant ungdomsskolenes bidrag til Fiskesprells oppskriftskonkurranse. Den er både smakfull og lekker å se på, og passer like godt til lunsj som til middag. 

Ingredienser

-
+

600 g  laksefilet, uten skinn og bein
100 g  risnudler
0,5 stk  chili, rød
1 stk  purre
1 stk  mango
1 stk  avokado
0,25 stk  vannmelon
1 stk  rødløk
1 pakke  cherrytomat
1 pakke  salat
0,5 stk  lime
290 g  kidneybønner, hermetiske
1 pakke  fetaost
   salt og pepper
   olje

Nanbrød

1 dl  melk
0,25 pakke  gjær
1 ss  sukker
0,5 ts  salt
1 ts  bakepulver
2 ss  olje
1,5 dl  yoghurt, naturell
5 dl  hvetemel
2 ts  garam masala

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 275 °C.
  • Skjær laksen i terninger på 3 cm, og dryss med litt salt og pepper.
  • Kok risnudler som anvist på pakken.
  • Fjern frøene fra chilien og finhakk den.
  • Vask, rens og skjær purre i tynne ringer.
  • Skjær mango, avokado, vannmelon, rødløk og cherrytomater i terninger.
  • Vask og del opp salaten, og bland med mango, avokado, vannmelon, rødløk og tomater.
  • Stek laksen i olje, når laksen er lyserosa er den ferdig. Ta laksen ut av stekepannen.
  • Chili og purreløk surres i 1-2 minutter på middels varme.
  • Legg laksen tilbake i stekepannene sammen med chili og purre, og press saften av lime over laksen.
  • Bland sammen fisk, chili, purre, risnudler og salat.
  • Dryss over kidneybønner og fetaost.

Nanbrød

  • Varm opp melken til 37 °C.
  • Bland gjær og sukker ut i melken.
  • Tilsett salt, bakepulver, olje, yoghurt, hvetemel og garam masala i gjærblandingen.
  • Elt deigen smidig og sett den til heving i ca. 30 minutter.
  • Kjevl ut deigen. Størrelse og fasong bestemmer du selv.
  • Stek nanbrød i stekeovnen i ca. 5 minutter.

Server med nystekte nanbrød.