Godlia skoles panerte torsk med grønnsaker og saus

Godlia skoles panerte torsk med grønnsaker og saus
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Simen G. Fangel

Elever fra Godlia skole stemte fram denne retten som sin favoritt til Fiskesprells oppskriftskonkurranse. Den sprø paneringen gjør retten til en spennende variant av den tradisjonsrike torsken - barnevennlig og enkel å tilberede! Bruker du glutenfri cornflakes, er denne retten i tillegg glutenfri.  

Ingredienser

-
+

600 g  torskefilet, uten skinn og bein
1-2 stk  egg
5 dl  cornflakes
   salt og pepper

Grønnsaker

4 stk  potet
2 stk  gulrot
0,5 stk  brokkoli

Hvit saus

2 ss  maisennamel
3 dl  melk
2 ss  margarin, flytende
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett ovnen på 200 °C.
  • Del torsken i serveringstykker.
  • Knus eggene oppi en skål og bland dem sammen.
  • Finknus cornflakes og ha det i en skål.
  • Dypp fisken først i eggene og så i cornflakes.
  • Legg fisken på et stekebrett med bakepapir og dryss på litt salt og pepper.
  • Stek fisken i ca. 10 minutter midt i ovnen.

Grønnsaker:

  • Kok opp vann til poteter.
  • Vask poteter og kok dem.
  • Vask og skrell gulrot.
  • Vask, rens og del opp brokkoli i små buketter.
  • Sett på en ny kasserolle med vann til gulrot og brokkoli.
  • Poteter, gulrøtter og brokkoli kokes til de er møre.

Hvit saus:

  • Rør ut maismelet i 1 dl melk.
  • Kok opp 2 dl melk og visp inn maismeljevningen.
  • La sausen småkoke til den tykner.
  • Smak til sausen med margarin, salt og pepper.