Greverud skoles laks med bacon og chips

Greverud skoles laks med bacon og chips
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Simen G. Fangel

Matglade elever på Greverud skole har sendt inn denne kreative retten til Fiskesprells oppskriftskonkurranse. Retten viser stor originalitet i sammensetning av smaker og tilbehør. Prøv den - og du får en ny opplevelse av sjømat!  

Ingredienser

-
+

500 g  laksefilet, uten skinn og bein
8 skiver  bacon
   pepper
   olje

Potetchips

6 stk  potet
7 dl  frityrolje
1 stk  maiskolbe
   smør
   salt og pepper

Tilbehør

   rømme
   salat

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten

Stekt maiskolbe:

  • Sett ovnen på 175 °C.
  • Del maiskolben på langs, deretter på tvers slik at det blir fire deler.
  • Legg maiskolbene på bakepapir på stekebrett.
  • Ha smørklatter på maiskolbene og dryss på litt salt og pepper.
  • Stekes ca. 15 minutter eller til de er myke. 

 Potetchips:

  • Vask, skrell og kutt potetene i løvtynne skiver. Legg potetskivene i kaldt vann.
  • Tørk potetskivene godt med kjøkkenpapir, før du har dem oppi den varme oljen.
  • Legg potetskivene i oljen, litt om gangen.
  • Potetskivene skal være sprø og gylne, legg på kjøkkenpapir for avrenning.

Laks med bacon:

  • Skjær laksen i serveringsstykker.
  • Snurr to baconskiver rundt hver laksestykke.
  • Dryss på pepper etter smak.
  • Varm oljen i en stekepanne.
  • Stek laksen til den er gjennomstekt.