Hinna skoles rekepizza

Hinna skoles rekepizza
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Simen G. Fangel

Denne pizzaen med reker var et av Hinna skoles bidrag til Fiskesprells oppskriftskonkurranse. En ny vri på helgekosen, eller kanskje en ny variant i matboksen? 

Ingredienser

-
+

200  g  reker, uten skall
100  g  mozzarella, fersk
0,5 pakke  ruccolasalat

Pizzadeig

250 g  hvetemel
0,5 pakke  gjær
0,5 ts  salt
1,5 dl  vann

Pizzasaus

1 dl  crème fraîche
1 fedd  hvitløk
1 ss  oregano
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper

Tilbehør

   salat

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 220 °C.

Pizzasaus:

  • Ha Creme Fraîche, finkuttet hvitløk, oregano, salt og pepper i en skål.
  • Bland godt sammen.
  • La sausen trekke  i kjøleskapet i ca. 30 minutter før bruk.

Pizzadeig:

  • Bland hvetemel, gjær og salt.
  • Tilsett lunkent vann og elt deigen til den blir jevn og smidig.
  • Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
  • Ta deigen ut på et melet bord og kjevl deigen tynn.
  • Fordel sausen over pizzabunnen og ha på mozzarellaost.
  • Stek pizzaen midt i ovnen, i ca 10-15 minutter.
  • Ta ut pizzaen og ha over reker og ruccola til slutt.

Tips: Bruk gjerne pizzastein om du ønsker ekstra sprø bunn.