Smiodden skoles torsk med rotmos

Smiodden skoles torsk med rotmos
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Simen G. Fangel

Denne oppskriften på torsk med rotmos var Smiodden skoles bidrag til Fiskesprells oppskriftskonkurranse. De viser med denne retten at også det tradisjonelle appellerer til ungdom! 

Ingredienser

-
+

600 g  skreifilet
1 ss  smør
   salt og pepper

Rotmos

0,25 stk  sellerirot
1 stk  søtpotet
2 ss  smør
1  dl  melk
   salt og pepper

Tilbehør

   gulrot
   sukkererter

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten

Rotmos:

  • Vask og skrell alle grønnsakene.
  • Del grønnsakene i like store biter.
  • Kok grønnsakene i vann.
  • Grønnsakene er ferdig når du kan mose en bit med gaffel uten motstand.
  • Slå vannet av grønnsakene.
  • Tilsett smør og melk sammen med grønnsakene.
  • Mos og bland alt sammen med en potetmoser.
  • Smak til med salt og pepper.

 Skrei:

  • Skjær fisken i serveringsstykker.
  • Dryss på salt og pepper.
  • Varm opp smør i en stekepanne.
  • Legg fisken i stekepanna med skinnsiden ned.
  • La den steke på høy varme i ca. 3-5 minutter.
  • Snu fiskestykkene og la dem steke i 1-2 minutter.
  • Når du ser at fisken begynner å flake seg, er den ferdig.