Tistedal skoles tacofisk

Tistedal skoles tacofisk
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Simen G. Fangel

Denne oppskriften på tacofisk er Tistedal skoles egen fiskefavoritt. Den gikk til topps blant barneskolenes bidrag til Fiskesprells oppskriftskonkurranse. Prøv den neste gang du skal ha fredagstaco! 

Ingredienser

-
+

500 g  torskefilet, uten skinn og bein
1 ss  olje
0,5 stk  paprika, rød
1 stk  gulrot
1 ts  salt
0,5 ts  kajennepepper
1 ss  sitronsaft
3 dl  matfløte
1 dl  tacosaus
3 dl  ost, revet
0,5 pose  nachochips
1 ss  persille, frisk

Tilbehør

   salat

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 225 °C.
  • Skjær fisken i 3 cm store terninger og legg dem i en ildfast form smurt med olje.
  • Del paprika i to og ta ut frøene. Skjær paprika i små terninger.
  • Vask og skrell gulrot, riv den på et rivjern.
  • Bland sammen paprika, gulrot, salt, kajennepepper, sitronsaft, matfløte, tacosaus og halvparten av den revet osten i en skål.
  • Hell blandingen over fisken i den ildfaste formen.
  • Knus 10 nachochips og dryss over torsken. 
  • Dryss over resten av osten.
  • Sett noen nachochips rundt kanten i formen.
  • Stek i stekeovnen på nederste rille i ca. 25 minutter.

Pynt med persille og server med en frisk salat og resten av nachochipsen ved siden av.