Ovnsbakt laks med sitron

Ovnsbakt laks med sitron
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

I denne oppskriften steker du laksen med sitron og soyasaus, og serverer den med en frisk salat av avokado, vårløk, eple og hjertesalat. Med ris er den komplett.

Ingredienser

-
+

600 g  laksefilet, uten skinn og bein
2 ss  soyasaus
4 ss  olivenolje
1 stk  sitron
   salt og pepper

Salat

2 stk  vårløk
0,5 stk  eple, grønt
1 stk  hjertesalat
1 stk  avokado

Dressing

3 ss  sitronsaft
3 ss  olivenolje
0,5 ts  havsalt

Tilbehør

   ris, fullkorn

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform.
  • Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper.
  • Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. 10-12 minutter.

Salat

  • Skjær vårløk i skiver og eple i strimler, og skjær opp salat.
  • Del avokado, og ta ut stein og kjøttet med en skje. Skjær kjøttet i biter.
  • Vend vårløk, eple, salat og avokado raskt sammen.

Dressing

  • Rør sammen sitronsaft, olivenolje og havsalt, og vend inn i salaten.

Server laksen med salat og fullkornsris ved siden av.

Tips: Denne retten kan lett varieres med skall og saft av appelsin istedet for sitron.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.