Ovnsbakt sei med grønne linser

Ovnsbakt sei med grønne linser
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Alf Børjesson

Ovnsbakt seifilet med eksotisk smak av garam masala. Grønne linser og frisk yoghurt passer godt med denne ovnsbakte seien.

Ingredienser

-
+

700 g  seifilet, uten skinn og bein
1 ss  olivenolje
2 ts  salt
2 ts  garam masala

Linser

175 g  linser, grønne
1 fedd  hvitløk
0,5 stk  sitron
0,5 ts  salt

Mynteyoghurt

1 kvist  mynte, frisk
1 kvist  bladpersille, frisk
2 dl  yoghurt, naturell

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 225 °C.
  • Skjær sei i serveringsstykker, drypp over olivenolje, og dryss på salt og garam masala.
  • Legg seistykkene på bakepapir på stekebrett og bak dem på øverste rille i stekeovnen til de er gjennomstekte og lett brune på toppen, ca. 10 minutter. 

Linser

  • Kok linsene møre i usaltet vann i ca. 15-20 minutter. 
  • Sil kokevannet av.
  • Finhakk hvitløk og press saften av sitron.
  • Rør hvitløk og sitron sammen med linsene, og smak til med salt.

Mynteyoghurt

  • Finhakk mynte og bladpersille, og rør inn i yoghurten.

Server den ovnsbakte seien med linser og mynteyogurt ved siden av.