Skip to main content

Ovnsbakt torsk med pesto

Foto: Esten Borgos

Torskefileten smaker ekstra godt smurt med pesto og bakt i stekeovnen sammen med hvitløk, paprika og brokkoli. En frisk og fargerik rett som vil falle i smak hos hele familien.

Foto: Esten Borgos

Ingredienser

For 4 porsjoner (familie):
700 g torskefilet, uten skinn og bein
1 stk løk
1 fedd hvitløk
½ stk brokkoli
2 stk paprika, rød
½ terning grønnsaksbuljong
3 dl vann
2 ss olivenolje
½ stk sitron
4 ts pesto
salt og pepper
aluminiumsfolie

Tilbehør
fullkornsris

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss over litt salt og pepper.
  • Vask, rens og skjær løk og hvitløk i tynne skiver.
  • Vask og rens brokkoli og paprika.
  • Skjær brokkoli i små buketter og paprika i biter.
  • Løs opp buljongterning i vannet.
  • Legg grønnsakene over i en smurt ildfast form.
  • Drypp olivenolje over grønnsakene og hell i buljongen. Dryss over litt salt og pepper.
  • Legg torskestykkene over grønnsakene.
  • Press sitronsaft over torskestykkene og smør på pesto.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie.
  • Stek retten midt i stekeovnen i ca. 20 minutter eller til fisken er ferdig.

Server ovnsbakt torsk med ris ved siden av.

Allergener: Nøtter (cashew), Melk, Egg, Selleri *Grønnsaksbuljong kan inneholde selleri, noe buljong kan også inneholde gluten (hvete), egg, fisk, soyabønner, melk.