Panert torsk med potetmos

Panert torsk med potetmos, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Dette er en oppskrift hvor hele familien kan bidra på kjøkkenet. Her kan for eksempel de minste barna hjelpe til med å panere fisken og mose potetene. 

Ingredienser

-
+

600 g  torskefilet, uten skinn og bein
3 ss  hvetemel
1 ts  salt
0,25 ts  pepper
2 stk  egg
2 dl  griljermel
2 ss  margarin, flytende

Potetmos

8 stk  potet
2 ss  margarin, flytende
2,5 dl  melk
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper

Tilbehør

0,5 stk  agurk
1 stk  sitron
1 dl  lettrømme

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Del torsken i like store stykker.
  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
  • Pisk sammen egg i en annen vid skål.
  • Ha griljermelet i en tredje vid skål.
  • Vend torsken først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermelet.
  • Stek torsken i flytende margarin på varm stekepanne i ca. 4 minutter på hver side.

Potetmos

  • Vask og skrell potet, del dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.
  • Hell fra kokevannet og damp potetene.
  • Mos dem med en potetmoser eller gaffel, tilsett flytende margarin og rør inn melk til konsistensen er som grøt.
  • Varm opp potetmosen.
  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Skjær agurk i tynne skiver – bruk gjerne ostehøvel.
  • Del sitron i båter.

Server den stekte torsken med potetmos, agurk, sitronbåter og litt lettrømme ved siden av.