Skip to main content

Panert torsk med potetmos

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Dette er en oppskrift hvor hele familien kan bidra på kjøkkenet. Her kan for eksempel de minste barna hjelpe til med å panere fisken og mose potetene.

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

600 g torskefilet, uten skinn og bein
3 ss hvetemel
1 ts salt
¼ ts pepper
2 stk egg
2 dl griljermel
2 ss margarin, flytende

Potetmos
8 stk potet
2 ss margarin, flytende
2,5 dl melk
½ ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør
½ stk agurk
1 stk sitron
1 dl lettrømme

Framgangsmåte

  1. Del torsken i like store stykker.
  2. Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
  3. Pisk sammen egg i en annen vid skål.
  4. Ha griljermelet i en tredje vid skål.
  5. Vend torsken først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermelet.
  6. Stek torsken i flytende margarin på varm stekepanne i ca. 4 minutter på hver side.

Potetmos

  1. Vask og skrell potet, del dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.
  2. Hell fra kokevannet og damp potetene.
  3. Mos dem med en potetmoser eller gaffel, tilsett flytende margarin og rør inn melk til konsistensen er som grøt.
  4. Varm opp potetmosen.
  5. Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  1. Skjær agurk i tynne skiver – bruk gjerne ostehøvel.
  2. Del sitron i båter.

Server den stekte torsken med potetmos, agurk, sitronbåter og litt lettrømme ved siden av.

Allergener: Fisk, Gluten (hvete, bygg rug), Melk *Griljermel inneholder bygg, rug og hvete.