Pasta med steinbit

Pasta med steinbit, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Steinbit med tagliatelle og squash er en av barnas favoritter, og er perfekt når du trenger et kjapt hverdagsmåltid. Her kan du bruke ferdig saus eller lage din egen.

Ingredienser

-
+

600 g  steinbitfilet, uten skinn og bein
0,5 stk  squash, grønn
4 pors  tagliatelle

Pastasaus

1 stk  løk
0,5 dl  olivenolje
400 g  hermetiske tomater, grovhakkede
1 ts  sukker
1 ss  hvitvinseddik
3 ss  basilikum, frisk
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær steinbit i små biter og squash i terninger.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken, og ha i squash når pastaen er kokt.
  • Rør sammen squash og pasta, og hell av kokevannet.

Pastasaus

  • Finhakk løk og surr i olivenolje til løken er myk.
  • Tilsett hermetiske tomater og kok sausen i 10 minutter.
  • Tilsett sukker og hvitvinseddik, og smak til med salt og pepper.
  • Kok opp sausen, ha i steinbit og la den trekke til den er kokt.
  • Dryss frisk basilikum over rett før servering.

Server pasta med squash og pastasaus.