Pastasalat med varmrøkt laks

Pastasalat med varmrøkt laks, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Dette er en enkel oppskrift på en smakfull pastasalat med varmrøkt laks. Den kan spises som lunsj, eller som en lett og frisk middagsrett.

Ingredienser

-
+

300 g  varmrøkt laks
150 g  pasta, fullkorn
12 stk  cherrytomat
0,5 stk  paprika, rød
0,25 stk  agurk
0,5 stk  salathode

Rømmedressing

0,5 stk  sitron
1 fedd  hvitløk
1 dl  lettrømme
0,25 ts  sukker
8 blader  basilikum, frisk
   salt og pepper

Tilbehør

   brød, grovt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Del varmrøkt laksen i små biter.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Vask og rens cherrytomat, paprika og agurk.
  • Del tomatene i to, og paprika og agurk i biter.
  • Vask salaten og skjær den i strimler.
  • Legg salatingrediensene i en salatbolle og fordel laksebitene på toppen.

Rømmedressing

  • Press saften av sitron.
  • Rens og finhakk hvitløk.
  • Rør sammen lettrømme og sitronsaft.
  • Bland inn finhakket hvitløk og sukker.
  • Smak til med pepper og kanskje litt salt.
  • Finhakk basilikumbladene og bland dem inn i dressingen.
  • Bland dressingen inn i salaten og pynt gjerne med noen basilikumblader.

Server salaten med grovt brød ved siden av.