Pitabrød

Pitabrød, Fotograf: Try Reklamebyrå
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Try Reklamebyrå

Pitabrød kan du fint lage selv. Denne deigen kan du ordne klar hjemme og ta med på tur for å grille. Dette er noe barna gjerne kan hjelpe til med.

Ingredienser

-
+

2,5 dl  vann
2 ss  olje
0,5 ts  salt
0,5 ss  sukker
0,5 pakke  tørrgjær
1 dl  havregryn, lettkokte
2,5 dl  hvetemel sammalt, fint
3,5 dl  hvetemel
   olje
   plastpose, tynn

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Varm vannet til det er fingervarmt, og ha i olje, salt, sukker og tørrgjær.
  • Tilsett havregryn og sammalt hvete, og rør godt.
  • Ha i nesten alt hvetemelet og rør godt. Elter du deigen lenge, blir den lettere å jobbe med. 
  • Tilsett resten av hvetemelet om deigen er for løs. Bruk gjerne kjøkkenmaskin til å lage deigen og elt til deigen slipper bakebollen.
  • Ha litt olje på bakebordet og hendene. Ta deigen ut av bakebollen og kna den sammen. 
  • Ta litt olje i en tynn plastpose, legg deigen ned i posen og knytt den sammen i toppen så deigen får plass til å heve. Deigen må heve i ca. 30 minutter.
  • Rull deigen til boller og la hvile i minimum 15 minutter.
  • Ha olje på hendene og klapp bollene flate, ca. 1 cm tykke.
  • Stek brødene på varm og tørr steketakke. Pass på at varmen ikke er for høy, og snu brødene når de er gylne på den ene siden.

Server pitabrødene nystekte, gjerne med en fiskeburger og salat.

Tips: Lages deigen mer enn to timer før den skal brukes, kan du godt bruke litt kaldt vann.