Pizza med reker

Pizza med reker, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Pizza er en favoritt hos de fleste. Hva med å prøve en ny vir med reker som topping. Dette er en fin variasjon til den tradisjonelle pizzaen.

Ingredienser

-
+

200 g  reker, uten skall
25 g  gjær
1,5 dl  vann
1 ss  olje
1 ts  salt
4 dl  hvetemel
2 dl  ost, revet
2 ts  oregano

Pizzasaus

1 stk  løk
0,5 stk  fennikel, frisk
2 ss  olivenolje
2 ts  tomatpuré
400 g  hermetiske tomater, grovhakkede
2 ss  gressløk, frisk
3 ss  basilikum, frisk
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper
   sukker

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olje, salt og mesteparten av hvetemelet.
  • Arbeid til en fast glatt deig, og sett til heving i ca. 20 minutter.
  • Kjevle ut pizzadeigen og legg den på bakepapir på stekebrett. La bunnen heve i ca. 10 minutter.
  • Stek pizzabunnen i ca. 10 minutter, ta den ut og sett stekeovnen på 220 °C.

Pizzasaus

  • Finhakk løk og fennikel.
  • Surr løk blank i olivenolje og rør inn tomatpuré.
  • Tilsett fennikel og hermetiske tomater, og la sausen koke på svak varme ca. 8-10 minutter.
  • Ha i finhakket gressløk og basilikum når sausen er ferdig. 
  • Smak til med salt og pepper, og litt sukker.
  • Fordel tomatsausen over den halvstekte pizzabunnen og legg ost på toppen. 
  • Dryss over oregano og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter, til osten har smeltet og fått farge.
  • Ta ut pizzaen, strø over reker og sett tilbake i stekeovnen i 1 minutt slik at rekene blir varmet opp.

Server pizzaen nystekt.