Røkt ørret med guacamole på nachochips

Røkt ørret med guacamole på nachochips
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Tom Haga

Denne lille godbiten passer både som snack, aperitiff eller tapas. Inviter venner på besøk eller server denne fantastisk enkle retten når familien samles til fredagskos.

Ingredienser

-
+

400 g  røkt ørret
2 stk  avokado
1 stk  lime
1 fedd  hvitløk
0,5 stk  chili, rød
16 stk  nachochips
0,25 ts  salt
   pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær røkt ørret i tynne skiver.
  • Del avokado inntil steinen, vri delene fra hverandre, ta ut kjøttet med en skje og ha det over i en bolle.
  • Press saften av lime, mos avokadokjøttet og bland med limesaften.
  • Rens og finhakk hvitløk og chili, og ha den i bollen sammen med avokadokjøttet og limesaft.
  • Bland det godt sammen til en guacamole og smak til med salt og pepper.
  • Legg litt guacamole på en tynn skive av røkt ørret og rull sammen.

Del rullen i to, legg bitene på nachochips og server.