Reindalen skoles smakfulle kveite

Reindalen skoles smakfulle kveite
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Marius Fiskum

Lag et fantastisk festmåltid med kveite, kålrotstappe, spinat og sukkererter som de har gjort på Reindalen skole.

Ingredienser

-
+

600 g  kveitefilet, uten skinn og bein
   salt og pepper
   smør

Kålrotstappe

1 kg  kålrot
2 stk  potet
2 stk  gulrot
1 dl  kremfløte
3 ss  smør

Tilbehør

   spinat
   sukkererter

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skrell og skyll kålrot, potet og gulrot. Skjær i terninger og kok møre i usaltet vann.
  • Hell av kokevannet og mos sammen med fløte og smør.
  • Skjær fisken i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Varm opp smør i en stekepanne og stek fisken til den er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side.
  • Stek spinaten på svak varme i smør til den er mørkegrønn, og wok sukkererter raskt i varm stekepanne.

Server stekt kveite med kålrotstappe, spinat og sukkererter.